Giornata mondiale dell’ambiente 2013, pensa, mangia, risparmia – Greentoday.it
Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Giornata mondiale dell’ambiente 2013, pensa, mangia, risparmia

Giornata Mondiale dell'ambiente 2013
Giornata Mondiale dell'ambiente 2013

La giornata mondiale dell’ambiente 2013 si celebra all’insegna del motto “think, eat, save”, pensa, mangia e risparmia. Proclamata festivita’ dall’Assemblea generale delle Nazioni Unite nel 1972, si celebra ogni anno il 5 giugno.
L’impronta alimentare ha motivazioni allarmistiche, se si pensa che, secondo dati Unep, l’agenzia dell’Onu per l’ambiente, ogni anno nel mondo un terzo del cibo prodotto viene gettato durante uno dei passaggi dal produttore al consumatore.

Questi 1,3 miliardi di tonnellate di derrate alimentari, spiega l’agenzia, del valore di mille miliardi di dollari, sarebbero sufficienti a nutrire gli 870 milioni di persone che ogni giorno non hanno da mangiare, oltre a rappresentare uno ‘spreco’ di emissioni di CO2. Uno “scherzo” crudele in un’epoca nella quale per tanti e’ così facile conservare i cibi…
“Ridurre il cibo sprecato e’ una sfida economica, etica e ambientale – ha osservato Achim Steiner, direttore generale dell’Unep.

Lascia un commento

Your email address will not be published.

- Advertisement -